воскресенье, 5 апреля 2015 г.

ТРЦ Yessa - можливо почали думати про відвідувачів.

В Україні кілька років триває бум на будівництво убогих ТРЦ і ТЦ, в яких абсолютно немає ніякої родзинки або стилю. Суцільні сараї зі скла і металу, з великою кількістю торговельних площ.


Важливо і водночас прикро, що в проектуванні Торгових і Торгово-розважальних центрів архітектори зовсім не думають про відвідувачів, а лише виконують вимоги замовника, в основному, як можна більше "впихнути" орендних площ. На 1000 кв. м. орендної площі робиться 1 крамничка або диванчик, де покупці можуть сісти відпочити або когось почекати. Аналогічно з внутрішнім дизайном. Фонтани, пальмочки і колони. Всі! Більше фантазія не працює. В Україні, можна порахувати на пальцях однієї руки ТРЦ і ТЦ, де існує якийсь унікальний дизайн.

Якщо людину запросити в будь більшості торгових центрів, він навіть не зрозуміє, в якому місті знаходиться. Всі однаково і безлико.

І ось читаємо на сторінках ресурсу malls.ua, що в Одесі почалося будівництво ТРЦ Yessa. Але що в ньому особливого? А те, що хоч хтось додумався зробити, щось рідне і близьке для місцевого населення, а також цікаве для приїжджих покупців. В основі дизайну ТРЦ Yessa буде тематика Одеси, всім відомі зображення і символи міста будуть представлені в анімаційному і мультяшному виконанні, орієнтованому на сімейну аудиторію.

Начебто нічого особливого в новому ТРЦ міста Одеси немає, але приємно, що є якісь зміни в кращу сторону. Сподіваюся, що проектуванні нових торгових центрів архітектори зрозуміють, що люди приходять в ТРЦ не тільки купити більше товарів і відразу виїхати, багато приходять ще й провести час у комфортною і красивою обстановці.

Сподіваємося, що новий комплекс, площа якого складе 60 тис. кв. м, буде максимально зручним для відвідувачів.