вторник, 9 декабря 2014 г.

Армія готує 3-D аватарів

Сенсаційна новина з'явилася в ЗМІ - американська армія незабаром буде складатися з комп'ютерних моделей. За шокуючим оголошенням криється дуже спокійна інформація про те, що армія США планує закупити унікальні бронежилети спеціально для жінок, що перебувають на військовій службі.


Саме щоб спроектувати зручні і практичні засоби захисту, розробники використовують програмне забезпечення, яке створює комп'ютерну модель людини. Нова екіпіровка буде випускатися в рамках укладеного між армією США і компанією Body Labs дворічного контракту, сума виплат по якому становитиме 825 000 доларів. Білл О Фаррел (Bill O Farrell), генеральний директор Body Labs, повідомляє, що в даний час збільшилася кількість жінок на службі в армії США. При цьому існуюча екіпірування створена спеціально для чоловіків і не враховує особливості жіночого тіла. Саме реалізація даного проекту дозволить провести сканування солдатів жіночої статі для створення комп'ютерних моделей, на основі яких будуть створюватися бронежилети, що враховують індивідуальні особливості фігури. Завдяки такому підходу дівчата не будуть відчувати дискомфорт при носінні обмундирування і зможуть більш ефективно виконувати накази, тому що нічого не буде обмежувати їх рух.

Проектом компанії Body Labs в даний час може скористатися будь-який бажаючий. Для цього потрібно відсканувати своє тіло, після чого занести дані в програму. На підставі отриманої інформації буде побудована тривимірна модель людини, яка може бути використана, наприклад, у відеоіграх.