вторник, 9 декабря 2014 г.

Вчені винайшли папір багаторазову

Незважаючи на розвиток інформаційних технологій, як і раніше електронний документообіг не може бути впроваджений повсюдно. Саме тому близько 90% важливих документів існують у паперовому вигляді.


На жаль, на відміну від флеш-накопичувача, папір не може бути використана повторно, а для її виготовлення потрібна велика кількість деревини. Вчені з Каліфорнії виступили з радикальною пропозицією. На їх думку незабаром всі будуть використовувати для роздруківки документів багаторазову папір. Близько 20 раз такий носій можна використовувати повторно, при цьому на якості друку кількість застосування позначатися не буде. Ще однією перевагою такої багаторазової папери буде відсутність необхідності використання чорнила в принтерах.

Незвичайна папір насправді являє собою тонку міцну плівку, створену з пластику та скла. При цьому паперова версія незвичайного носія знаходиться в даний час в розробці. На пластину нанесено кілька шарів фарби (червоної, синьої, зеленої), під час друку спеціальний відбілювач заглушає кольору. Під дією кисню папір поступово набуває колишні кольори. Як кажуть винахідники, гарантійний термін носіння надрукованої інформації становить 3 дні. Незвичайна папір дуже трепетно ставиться до високих температур, під їх впливом всього через 10 хвилин всі дані можуть безслідно зникнути з плівки.